Pietele de Craciun

Slovacia, Germania

PRAGA – DRESDA – BERLIN – LEIPZIG – VIENA
Pietele de Craciun

Bucuresti – Budapesta – Bratislava – Praga – Dresda – Berlin – Leipzig – Praga – Viena
Perioada: 07.12 – 15.12.2018
(9 zile/8 nopti)

La sfarsitul anului 1434 s-a deschis in Dresda prima Piata de Craciun din lume, in timpul lui Friedrich al II-lea al Saxoniei si a durat o singura zi. De-a lungul secolelor, Striezelmarkt s-a tot dezvoltat, a ajuns sa ocupe tot centrului Dresdei si dureaza toata perioada Adventului, pana in seara de Ajun, reprezentand cel mai mare eveniment al orasului. Berlinul reprezinta un paradox intre nou si vechi, intre tinuta germana si deschiderea catre lumea noua. Distrus de cateva ori si renascut, 28 de ani a fost impartit in doua printr-un zid si cu toate acestea, in ziua de azi, arata asa cum ar trebui sa arate toate orasele moderne din intreaga lume!

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: BUCURESTI – BUDAPESTA – 850 KM

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:00, Plecare din Bucuresti cu autocarul la ora 04.45 pe traseul: Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Sebes – Timisoara – Arad. Vom ajunge in Budapesta in cursul serii. Cazare la hotel Achat Premium Budapesta 3* sau similar. Seara timp liber in Piata de Craciun sau, optional, croaziera pe Dunare intre Buda si Pesta cu cina servita bufet suedez inclusa pe vapor (tarif informativ: 35 EURO/persoana – sunt incluse transferul cu autocarul si ghid local).

Ziua 2: BUDAPESTA – BRATISLAVA – PRAGA – 560 KM

Mic dejun. Deplasare la Bratislava, tur panoramic, vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr–un stil retro–futuristic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro–Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Vom continua itinerariul spre Praga unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel Hotel International Praga 3* sau similar. In continuare recomandam vizita pietonala in Piata de Craciun impreuna cu ghidul insotitor.

Ziua 3: PRAGA – Tur de oras

Mic dejun. Transfer in centrul orasului pentru tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh), Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita cea mai mica casa din Europa). In continuare timp liber in Piata de Craciun din centrul orasului si intoarcere la hotel pe cont propriu, la orice ora, sau cu autocarul in cursul serii. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: PRAGA – DRESDA – POTSDAM – BERLIN – 340 KM

Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept „Regele Soare al Saxoniei”. Orasul se mai numeste si „Florenţa de pe Elba“, iar la inceputul secolului al 18-lea, devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce renascute din cenusa dupa cel de-al doilea Razboi Mondial: Cladirea Operei Semper, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi si vizita la Palatul Zwinger. Timp liber la dispozitie. Urmatoarea oprire va fi la Potsdam, capitala landului Brandenburg, Palatul Sanssouci (“fara griji”) construit de regele Prusiei, Frederic cel Mare de Hohenzollern si dat in folosinta in anul 1747. Pornim spre Berlin. Seara cazare la Azimut Hotel City South 3* sau similar in zona Berlin.

Ziua 5: BERLIN

Dupa micul dejun, vom face turul de oras in capitala Germaniei, putand admira pietonal dar si panoramic din autocar: Schloss Charlottenburg, Potsdamer Platz, Rathaus, Poarta Brandenburg, Reichstag, Memorialul Zidul Berlinului si Charlie Checkpoint si Domul. In continuare timp liber in Piata de Craciun din centrul orasului si intoarcere la hotel pe cont propriu, la orice ora, sau cu autocarul in cursul serii. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6: BERLIN – LEIPZIG – PRAGA – 450 KM

Mic dejun. Pornim spre Leipzig, unde vom realiza tur de oras in cadrul caruia putem admira: Universitatea din Leipzig, Monumentul Bataliei Natiunilor, dedicat victoriei impotriva armatei lui Napoleon, frumoasa Biserica Sf. Thomas, mormantul lui Johann Sebastian Bach, Biserica Sf. Nicolae (o imbinare fantastica de arhitectura romana, gotica), Primaria, etc. Timp liber la dispozitie in Piata de Craciun. Vom continua itinerariul spre Praga unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel Clarion Congress Hotel 3* sau similar in Praga. In continuare recomandam vizita individuala pietonala in Piata de Craciun.

Ziua 7: PRAGA – VIENA – 360 KM

Mic dejun. Pornim spre Viena traversand Tirolul si pe traseu vom face o scurta oprire la Abatia Melk, care impresioneaza cu istoria si frumusetea sa. Vizita se realizeaza impreuna cu ghidul local (Biletului de intrare: 12 euro/pers.). Sosire in capitala Austriei in cursul dupa-amiezii. Acest oras este centru cultural recunoscut in intreaga lume, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele lui. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate in timpul turului panoramic de oras impreuna cu ghidul insotitor se numara: Primaria, Parlamentul, Opera, Statuia lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea etc. Timp liber pentru a participa la targul de Craciun. Cazare Fourside Hotel Vienna City Center 3*.

Ziua 8: VIENA – PARNDORF – BUDAPESTA – 244 KM

Mic dejun. Transfer cu autocarul in centrul orasului in Piata Maria Tereza – Palatul Hofburg Timp liber la dispozitie in centrul Vienei pana la ora 11:00 sau, vizita individuala la Palatul Schonbrunn (2 ore), fosta resedinta de vara a familiei imperiale, unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa (Tarif informativ pentru biletul de intrare: de la 17 EURO/ persoana, – pachet Grand Tour). La ora 11:00, intalnire cu intregul grup si deplasare la Budapesta. Pe traseu vom face o oprire de 2.5 ore la Parndorf outlet pentru cumparaturi. Cazare la Park Inn By Radisson Budapesta 3*. Seara, optional, va propunem cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr–o crama din secolul XIII (Tarif informativ 35 EURO/ persoana).

Ziua 9: BUDAPESTA – BUCURESTI – 850 KM

Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun vom pleca spre Bucuresti, tranzitand Romania: Nadlac – Arad – Timisoara – Drobeta – Craiova – Slatina – Pitesti. Sosirea in Bucuresti seara tarziu.

PRET/persoana: 390 EURO
(loc in camera dubla)
Supliment camera single: 210 EURO; Reducere pat suplimentar: 30 EURO; Reducere copil 2 – 12 ani 90 EURO;
Reducere imbarcare din Timisoara si Arad: 10 EURO;
*Oferta este valabila pentru grup minim 40 persoane
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele:
1.Brasov – Valea Prahovei; 2.Iasi – Bacau – Focsani – Urziceni; 3.Constanta.

• transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hotel dupa cum urmeaza: 2 nopti in Budapesta hotel 3*, 3 nopti in Praga hotel 3*, 2 nopti in zona Berlin hotel 3*, 1 noapte in Viena hotel 3*;
• vizite conform programului;
• insotitor roman de grup din partea agentiei.

• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie (cost total informativ pentru asigurare complexa storno medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani);
• biletele de intrare la obiectivele turistice.
• excursiile optionale mentionate in program;

40 PERSOANE
– Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO /persoana
– Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO /persoana
– Pentru un grup de 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO /persoana

TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30
zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 46 zile inaintea plecarii;
⚫ 60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Show Buttons
Hide Buttons
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram