Excursie Praga

Discountul se aplica din tariful afisat la rezervare!


Perioada: 26.05-28.05.2018
ZIUA I: Plecare din Oradea dimineta la ora 06:00, pe ruta Oradea- Budapesta –Bratislava –Praga, vizitam Budapesta tur panoramic cu autocarul si opriere la Bastionul Pescarilor, Podul cu lanturi si Palatul dupa care ne indreptam spre Bratislava unde vom admira Castelul din Bratislava, tur panoramic cu autocarul sau pietonal in centrul vechi (in functie de timp). Pornim spre Praga. Cazare.

ZIUA II ~ Mic dejun- Vizitam Praga, Obiective turisice: Biserica Sf. Nicolae, Podul Carol, Biserica Tyn, Primaria Veche, Ceasul Astronomic, Palatul Kinsky, Cartierul Evreiesc, Piata Muzeului National, Palatul Prezidential, Palatul Regal, Aleea Aurarilor. Castelul din Praga, Palatul Prezidential, Palatul Regal, Catedrala , Podul Carol, Turnul Munitieitimp liber si Shopping. In jurul orei 20:00 ne intoarcem la hotel, cazare.

ZIUA III – Mic dejun, ne indreptam spre Benesov unde vizitam Castelul Konopiste un castel din secolul al 13 – 14 – lea apartinand lui Franz Ferdinand I. Sosire in tara in functie de trafic.

Pret: 140 €/pers

Pachetul Include:

2 nopti cazre cu mic dejun Hotel 3 sau 4*

“Oraşul celor o sută de clopotniţe” sau “Oraşul de aur“! arhitectura pe care o veţi vedea la Praga nu o veţi mai mai găsi în alt oraş din întreaga lume, iar o plimbare pe străduţele cu pavele vă va conduce uşor, uşor într-o lume plină de poveste. Excursie de 3 zile cu autocar.

 • Transport autocar
 • Camere duble, triple sau cu 4 locuri
 • Mic dejun
 • Camere cu baie proprie
 • Acces internet gratuit
 • Posibilitate de a lua cina contra cost

Cele mai importante atractii turistice

Centrul Vechi

Centrul vechi din Praga este o minune arhitecturală cu multe clădiri în diverse stiluri. Aici poţi sta la o cafea în timp ce admiri Palatul Rococo Kinsky, Biserica Tyn, Ceasul astronomic sau Biserica Sf. Nicolae. Este o zonă colorată, plină de viaţă şi mereu aglomerată, unde vei simţi că eşti teleportat acum vreo 700 de ani, în trecutul acestui oraş cultural. Și centrul nou al orașului este foarte frumos, cu multe clădiri moderne, magazine și terase.

Podul Carol

Podul lui Carol, care trece peste râul Vltava, este cel mai vechi pod din oraş şi un adevărat monument istoric cu 30 de statui în stil baroc, lămpi şi turnuri gotice, fiind locul perfect pentru o plimbare de seară. Podul a fost terminat la începutul secolul al XV-lea şi turnul de la capătul său este considerat unul dintre cele mai frumoase construcţii gotice din lume.

Biserica Tyn

Biserica Tyn este unul dintre simbolurile gotice ale oraşului. Clădirea are culoare închisă şi este impunătoare, dominând micile străduţe din centrul vechi. Biserica pe care o putem admira astăzi se află pe locul a trei alte foste clădiri religioase, care nu au rezistat timpului. Este o clădire cu o arhitectură deosebită, care merită vizitată.

Ceasul astronomic

Ceasul astronomic din Praga se găseşte în centrul istoric al oraşului, situat pe zidul sudic al primăriei. Ce are acest ceas atât de special? În afara faptului că a fost construit în 1410, lucru care îl face cel mai vechi ceas medieval care încă funcţionează, în apropierea orei fixe, 12 apostoli se plimbă deasupra cadranului superior, în timp ce este afişată poziţia Soarelui şi a Lunii, iar cadranul inferior afişează numele sfântului sărbătorit în ziua respectivă şi semnele astrologice.

Castelul din Praga

Castelul din Praga se află într-un complex care datează încă din secolul al IX-lea şi, în prezent, este reşedinţa şi biroul preşedintelui. Cetatea din jurul castelului este formată din mai multe ziduri fortificate, curţi interioare şi alte clădiri vechi, toate grupate în jurul superbei catedrale gotice Sf. Vitus. Castelul a intrat în cartea recordurilor ca fiind cel mai mare castel antic din lume.

Catedrala Sfântul Vitus

Catedrala gotică este sediul arhiepiscopiei din Praga şi impresionează prin arhitectura sa, fiind si cea mai importantă biserică din Cehia. Construcţia sa a durat 525 de ani şi a fost realizată de arhitectul care a construit şi Podul Carol. Principalele atracţii sunt mozaicul Judecata de apoi din partea sudică, turnul cu două cadrane şi interiorul bogat în sculpturi, picturi şi opere de artă

Castelul Vysehrad

Castelul Vysehrad a fost construit în secolul al X-lea, pe un deal la malul râului Vltava. În interiorul castelului se află Biserica Sf. Petru şi Pavel, cimitirul cu acelaşi nume şi Rotunda Sf. Martin, cea mai veche clădire din Praga. Din interiorul castelului poţi admira o privelişte minunată asupra râului.

Turnul Petrin

Dacă aţi mers în Praga, cu siguranţă aţi observat acest turn metalic la orizontul oraşului în aproape orice locaţie. Construcţia, care seamănă cu Turnul Eiffel din Paris, a fost un punct de observaţie şi transmisie, iar acum este un obiectiv turistic important cu o priveliște incredibilă. Turnul se află pe dealul cu acelaşi nume, la jumătate de oră de urcat şi are cafenele, magazine de suveniruri şi loc de expoziţie.

Casa care dansează

Casa care dansează, supranumită Fred and Ginger, a fost construită de arhitecţii Vlado Milunic şi Frank Gehry, între 1994 şi 1996, pentru o companie de asigurări. Este o construcţie neconvenţională, în stil deconstructivist, care exemplifică modernitatea acestui oraş cu clădiri baroc şi gotice. Clădirea este casa a numeroase birouri, dar poţi lua masa la restaurantul din incintă.

Cartierul evreiesc

Multiculturalitatea oraşului poate fi observată în fascinantul cartier evreiesc. Aici poţi vizita cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa, Sinagoga Mare, Sala Oraşului Evreiesc, Sinagoga Spaniolă, Muzeul Evreiesc, Rudolfinumul şi multe alte clădiri fidere arhitecturii evreieşti.Atunci când te afli în Praga este ca şi cum ai exista într-o carte cu poveşti, aşa că bucură-te de acest tărâm magic al Europei într-un city break de vis.

Text scris si compus de Roxana Cioban

Harta / Localizare

Localizare pe harta Praga

 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Parcari autocar daca se solicita
 • Cina – aprox. 10 euro/pers
 • Asigurare medicala de calatorie
 • Excursie Karlovy Vary – aprox. 20 euro
 • Excursie Brno optionala – aprox. 5 euro
 • Excursie optionala Dresda – aprox. 30 euro
Show Buttons
Hide Buttons
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram