City Break Belgrad

EUROPE

Inima oraşului şi principala atracţie turistică, Fortăreaţa Kalemegdan stă mândră de mai bine de 2 milenii pe dealul situat la confluenţa râului Sava cu Dunărea. Zidurile ei îmbracă diverse stiluri arhitecturale, dovadă a schimbărilor permanente prin care a trecut. Cetatea a fost cucerită în repetate rânduri de: greci, romani, celţi, huni, bizantini, bulgari, unguri, sârbi, turci, austrieci. Cu toate acestea a supravieţuit numeroaselor războaie şi s-a reinventat de fiecare dată, fiind un simbol al oraşului.

Complexul Kalemegdan se întinde pe o suprafaţă considerabilă de peste 50 ha şi cuprinde parcuri, muzee, statui, monumente, bisericuţe, dar şi o superbă panoramă asupra Belgradului. Este atât o zonă de relaxare, cât şi una romantică, fiind locul preferat de întâlnire al tinerilor.

În parcul din jurul fortăreţei sunt artizani cu tot felul de suveniruri şi produse locale. Găsiţi orice de la magneţi de frigider până la gustoasa rachia cu miere de albine. Totodată există numeroase expoziţii permanente de fotografie sau documentare pe diverse teme sociale.

Accesul este liber în incinta fortăreţei; doar vizita în muzee fiind cu taxă.

Vă recomand să vă alocaţi cel puţin câteva ore pentru a vă putea bucura în tihnă de unul dintre locurile cu cea mai mare încărcătură istorică din Europa.

Tariful este calculat pentru un numar de 40 participanti.
– 2 nopti cazare cu mic dejun
– Hotel 3*
– transport autocar
– ghid din partea agentiei.

– parcari autocar daca se solicita
– intrari obiective
– cina sau pranz
– cheltuieli personale
– asigurare de calatorie